De-a lungul timpului, ceaiul de hibiscus a fost utilizat cu diferite scopuri. Egiptenii consumau ceaiul de hibiscus pentru efectul sau diuretic, pentru prevenirea manifestarilor bolilor cardiovasculare sau pentru a scadea temperatura corpului. Mai mult decat atat, in Egipt si in Sudan ceaiul de hibiscus este consumat in mod traditional la nunti, iar Bissap (un sortiment de ceai de hibiscus) este considerat bautura nationala in Senegal.
In Africa, ceaiul de hibiscus era utilizat pentru reducerea simptomelor racelii, constipatiei, durerilor in gat si bolilor de ficat.
In medicina traditionala chineza, de exemplu, hibiscusul este utilizat ca planta medicinala pentru reducerea simptomelor afectiunii denumite Zona Zoster precum si a altor probleme ale pielii.
Castraveți acriți la soare – castraveți covăsâți, rețetă simplă pentru cea mai bună murătură posibilă!
Nu trece o vară fără să facem castraveți murați la soare. Mi se par cea mai bună murătură posibilă. Teoretic, fermentația este responsabilă de acrirea accelerată a acestor castraveți. Practic, aș zice că face mult mai mult decât să-i acrească. Fiecare castravecior devine o bombă de fericire iar efectul asupra centrului plăcerii din creier este mai intens decât ar putea produce toate MSG-urile și E-urile posibile. Și de fapt, nu sunt decât niște castraveți murați. Conțin doar apă, sare și arome. Să nu uit să vă spun: zeama din borcanul cu castraveți chiar trebuie să se tulbure, altfel castraveții nu ar fi murați!
Ingrediente castraveți acriți la soare – castraveți covăsâți
- 2,5 kg. castraveți de grădină proaspeți
- 1 legătură bună de bețe de mărar uscat (pentru murături)
- 1 legătură de cimbru uscat
- 4-5 căței de usturoi
- 3 ardei iuți
- 2 litri de apă
- 75 de grame de sare grunjoasă, pentru murături
Leandru alb
Leandrul alb se dezvoltă cel mai bine în ghiveci, în special în zone cu un climat mai rece, vasul schimbându-se la un interval de 2 ani. Preferă solurile fertile și bine drenate, iar când planta este adusă la exterior se folosește pământ proaspăt, îmbogățit cu îngrășăminte.
Este un iubitor de lumină, recomandându-se astfel locurile expuse la soare.
În ce privește irigarea, chiar dacă este o plantă rezistentă la secetă, el are nevoie de un sol umed pentru a-și continua înflorirea.
De-a lungul timpului, ceaiul de hibiscus a fost utilizat cu diferite scopuri. Egiptenii consumau ceaiul de hibiscus pentru efectul sau diuretic, pentru prevenirea manifestarilor bolilor cardiovasculare sau pentru a scadea temperatura corpului. Mai mult decat atat, in Egipt si in Sudan ceaiul de hibiscus este consumat in mod traditional la nunti, iar Bissap (un sortiment de ceai de hibiscus) este considerat bautura nationala in Senegal.
In Africa, ceaiul de hibiscus era utilizat pentru reducerea simptomelor racelii, constipatiei, durerilor in gat si bolilor de ficat.
In medicina traditionala chineza, de exemplu, hibiscusul este utilizat ca planta medicinala pentru reducerea simptomelor afectiunii denumite Zona Zoster precum si a altor probleme ale pielii.
Arborele de mătase (Albizia julibrissin) este un copac spectaculos care înfloreşte vara, din iulie până în august. A fost adus de pe continentul asiatic unde se întâlneşte din Iran până în China şi Coreea.
Prezenţa sa într-o grădină oferă o imagine frumoasă, coroana dezvoltându-se pe orizontală, florile având culoare roz şi fiind grupate sub unor bucheţele filamentoase. De asemenea, frunzele sunt elegante, dublu penat compuse, iar scoarţa este gri verzui închis.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu