sâmbătă, 4 iulie 2020

Să fim atenți ce mâncăm!

Pepeni toxici, în piețele din România. Iată cum îți dai seama cum să îl alegi pe cel corect

Pepenele are o mulțime de beneficii pentru corpul uman: întărește sistemul imunitar, scade riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare, reglează nivelul presiunii arteriale, digestia și previne apariția astmului și a cancerului.

Aceștia devin toxici prin injectarea anumitor substanțe, care au rolul de a le accelera creșterea sau de a-i menține proaspeți mai mult timp. Una dintre substanțele folosite la injectare este un compus chimic denumit Forclorfenuron. Acesta are dublu rol: grăbește coacerea pepenilor care au fost culeși mai devreme decât trebuia. În același timp forclorfenuronul păstrează pepenii în stare buna mai mult timp, având rol de conservant.

Exista mai multe trucuri prin care iți poți da seama dacă pepenele pe care urmează să îl cumperi a fost injectat sau nu cu substanțe dăunătoare. În primul rand fii atent la greutate. Atunci când este ridicat, un pepene roșu trebuie să se simtă greu. Dacă ți se pare că pepenele pe care îl ai în mână este prea ușor raportat la mărimea lui, nu îl mai cumpăra.



Forchlorfenuron is a plant growth regulator. It has been approved for use on kiwi fruit and grapes in the United States, and it has been associated with news of watermelons exploding in China.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iată bogăția mea!