duminică, 6 iunie 2021

Bucătarul casei. Tigaia minune.


Foamea îi cel mai bun bucătar! 

Azi, sotia m-a avansat în funcție. Mi-a dat ca sarcină pregătirea mesei de prânz. Zis și făcut!

Incrediente:

440 g. ficați de pui,
Un ardei gras roșu, mare,
Un morcov, potrivit, 
O ceapă scoasă de pe răzor, Cultura bio,
Un măr,
Două roșii potrivite,
4 căței mari de usturoi,

5 vârfuri de mentă, proaspete, bio, 

5 vârfuri de fenicul proaspete, bio, 

Un praf de sare, 

50 ml ulei de floarea soarelui.

Am prăjit în ulei ficățeii, nu foarte tare.

În uleiul de la prăjirea ficățeilor am înăbușit vegetale, tăiate în bucăți potrivite. Usturoiul a fost adăugat la finalul înăbușirii.

Totul s- a făcut la foc potrivit.

Nu am poze să vă arăt rezultatul. Foamea era prea mare.

Lângă platou am pus câte o tărie, țuică și un vin alb, ambele din producția proprie. Chiflele maronii au provenit de la Mega Image care aveau un termen de valabilitate de un an. Provin din pâinea congelată, importată pentru guguștucii de români. Bravos națiune!

Poftă bună! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iată bogăția mea!