- 2 plicuri drojdie de bere
- 2 plicuri maia
- 2 lingurițe sare;
- 4 linguri ulei;
- 2 lingurițe chimen;
- 1 linguriță coriandru;
- 1 lingură lapte praf;
- 2 lingurițe zahăr;
- 2 căni apă călduță de 400 ml.
Frământare, dospire 30 - 40 min. După dospire se refrămantă iar apoi se împarte în două părți egale modelându-se fiecare la la forma finală a pâinii. Se așează pe un strat fin de faină pe placa ceramică. Coacerea se face la 200° C, cca 30 min., la jumătatea cuptorului, pe grătar. Placa ceramică o găsiți în marile lanțuri de magazine. Eu am luat-o de la Lidl. Cuptorul se încălzește 10 min., înainte de a pune placa ceramică cu cele două pâini.
PÂINEA rezultată este foarte pufoasă, are un gust deosebit, de la coriandru.
Poftă bună!
A. M.
Xxx
Beneficii coriandru
Reglează tensiunea arterială Consumul de coriandru, potrivit studiilor efectuate, poate reduce în mod pozitiv tensiunea arterială în rândul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Ionii de calciu și colinergic din compoziția sa relaxează tensiunea vaselor de sânge și reduc apariția afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv a afecțiunilor precum infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale. Coriandru protejează contra infecției cu Salmonella Potrivit studiilor, coriandru are un conținut ridicat de dodecenal, un compus natural care este mult mai puternic decât orice antibiotic folosit pentru tratarea infecției cu Salmonella. Este un aliment care poate proteja corpul de tulburări neplăcute și chiar fatale cauzate de această bacterie mortală. Salmonella este una dintre cele mai periculoase infecții provocate de alimente.
Îmbunătățește digestia Este un aliment bogat în uleiuri esențiale și, conform studiilor, ajută la secreția corectă a enzimelor și sucurilor digestive din stomac și astfel stimulează digestia și mișcarea peristaltică. Dacă este adăugat în dieta alimentară, planta medicinală are calități stimulatoare și îmbunătățește funcția digestivă. Vezi și ce beneficii are consumul de rostopască Adjuvant pentru sănătatea osoasă Pentru că este o sursă bogată de calciu, este alimentul important pentru protejarea oaselor. Mineralele esențiale din compoziția sa ajută la regenerarea oaselor, dar și la prevenirea degradării lor, afecțiune asociată cu boli precum osteoporoza. Reduce inflamațiile de la nivelul pielii Cineola și acidul linoleic, substanțe prezente în coriandru, au proprietăți antireumatice și antiartritice. Sunt un adjuvant pentru reducerea umflăturilor cauzate de afecțiuni precum disfuncția renală sau anemie, ba chiar este un produs natural care contribuie la eliberarea excesului de apă din organism. Reduce nivelul colesterolului din sânge Planta are în compoziția sa acizi precum: acidul oleic, palmitic, stearic, linoleic și ascorbic, iar asta îl face un aliment minune pentru reducerea nivelului depunerii colesterolului rău de-a lungul pereților interiori al venelor și arterelor. De asemenea, ajută și la creșterea nivelului colesterolului sănătos din sânge.
Citeşte întreaga ştire: Coriandru - beneficii pentru organism. Cum se consumă și cu ce alimente se asociază
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu