luni, 22 mai 2023

SHAKSHOUKA

Nu degeaba se plimbă nepoții  prin lumea largă.  

Unul din cei patru nepoți,  toți dragi nouă  și cu rezultate deosebite la învățătură care ne-au vizitat câteva  zile și ne-au umplut curtea cu râsetele și zburdănăciile lor, Andrei,  după  ce ceilalți trei si-au luat zborul la București pentru a participa la cursurile școlare, ne-a delectat cu un preparat la tigaia minune, Shakshuka.

 Nepotul a avut plăcerea  să- mi scrie rețeta  pe Whatsapp. Iat-o:

"Am pus:
Ardei
Ceapa
Usturoi (verde, dar e mai bun alb)
Sos de rosii
4 oua
Patrunjel
Cascaval

Condimente:
Coriandru
Piper
Sare
Boia dulce
Foi de dafin

Pasi:

1. Se toaca legumele marunt, cascavalul patratele.
2. Intr o tigaie, adaugi legumele cu putin ulei de masline, unde pui sare.
3. Dupa ce s-au calit putin, adaugi sucul de rosii, apoi pui restul condimentelor, in timp ce se amesteca.
4. Se adauga cele 4 oua, separate, apoi se pune un capac , pana ce se coagulează ouale.
5. Se adauga, la foc mic, cascavalul si patrunjelul, se pune capac, pana ce se topeste cascavalul.

6. Pofta buna!"

Cat despre cursurile școlare, norocul celor trei că studiază în regim privat. Azi este Grevă  generală  a personalului din învățământ de stat. 

Andrei este în clasele primare, clasa a IV-a și câștigătorul Olimpiadei la Informatică,  clasa a V -a, Premiul I. Am aflat de la el că are la școală numai F.B.

Este mandria parintilor și bunicilor, alături de ceilalți trei care nu se lasă  mai prejos, unul dintre ei este olimpic international, tot la informatica.








Nepoata Carissa, Picasso-ul nostru:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iată bogăția mea!