Unul din cei patru nepoți, toți dragi nouă și cu rezultate deosebite la învățătură care ne-au vizitat câteva zile și ne-au umplut curtea cu râsetele și zburdănăciile lor, Andrei, după ce ceilalți trei si-au luat zborul la București pentru a participa la cursurile școlare, ne-a delectat cu un preparat la tigaia minune, Shakshuka.
Nepotul a avut plăcerea să- mi scrie rețeta pe Whatsapp. Iat-o:
"Am pus:
Ardei
Ceapa
Usturoi (verde, dar e mai bun alb)
Sos de rosii
4 oua
Patrunjel
Cascaval
Condimente:
Coriandru
Piper
Sare
Boia dulce
Foi de dafin
Pasi:
1. Se toaca legumele marunt, cascavalul patratele.
2. Intr o tigaie, adaugi legumele cu putin ulei de masline, unde pui sare.
3. Dupa ce s-au calit putin, adaugi sucul de rosii, apoi pui restul condimentelor, in timp ce se amesteca.
4. Se adauga cele 4 oua, separate, apoi se pune un capac , pana ce se coagulează ouale.
5. Se adauga, la foc mic, cascavalul si patrunjelul, se pune capac, pana ce se topeste cascavalul.
6. Pofta buna!"
Cat despre cursurile școlare, norocul celor trei că studiază în regim privat. Azi este Grevă generală a personalului din învățământ de stat.
Andrei este în clasele primare, clasa a IV-a și câștigătorul Olimpiadei la Informatică, clasa a V -a, Premiul I. Am aflat de la el că are la școală numai F.B.
Este mandria parintilor și bunicilor, alături de ceilalți trei care nu se lasă mai prejos, unul dintre ei este olimpic international, tot la informatica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu