Dumnezeu a dat omului a șaptea zi din săptămână, Duminica , ca zi de odihnă. De obicei am respectat cutuma.
Azi am dat o fugă prin livada de nuci. Cele două grămezi de resturi vegetale și menajere iși continuă fermentația. Facem un îngrășământ natural de calitate extra. Mai greu cu sapatul si căratul ingrașământului la locul de destinație, grădina de legume.
Nu uitați de fermentatul de urzică. Am adăgat la fermentație si un snop mic de rostopască. Cautați in blogul meu cum se produce. Simplu de tot. Eu il folosesc fie ca insecticid si pesticid dupa ce urzica a fermentat 24 ore, țin butoiul la soare. La1l soluție de fermentație se adaugă 10 l apă. Cand vreau folosirea fermentatului ca îngrașământ, procesul de fermentație este de 7-10 zile.
Atenție nu folosiți acest produs la:
ceapă,usturoi, fasole, năut, mazăre, soia.
În vie au apărut strugurii. De bun augur.
Greu mai merg nucii la câmpie!
![]() |
Grămezile de produse vegetale, în curs de fermentație. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu