miercuri, 6 iulie 2022

Are balta pește!

Multă vreme și mulți ani îmi începeam ziua cu o cană de cafea. Mă întrema, vorba mamei mele, acum o bătrânică de aproape 87 ani.

Lucram în sectorul investiții intr-un birou cu peste zece ingineri și chimiști de pe platforma celui mai mare combinat petrochimic din sud-estul Europei, Combinatul Petrochimic Pitești, asa cum le-am explicat unor specialiști chinezi, în delegație la noi prin anii ' 70 din secolul trecut.

Țigara și cafeaua erau bunul nostru cel mai savurat. Nu exista interdicția fumatului în fabricile româneșți. Pentru tineri, amintesc că era perioada de boom a industriei românești. Se construia și se importau tehnologii din Vest, în draci. Personal am lucrat în fabrici cu tehnologii și  utilaje chimice de vârf, elvețiene, japoneze, americane etc. Mă  poți  confirma, Dorule?


Tot românul  avea de lucru. La 27 de ani conduceam un colectiv de 400 de oameni, operatori chimiști, tehnicieni, maiștrii. 

Vremuri taică,  vremurile tinereții noastre!


Combinatul cu peste 70 de fabrici a fost pus la pământ de comuniștii,  îmbrăcați  în  straie capitaliste, pentru mine trădatori de țară. De ce oare? Aveți voi explicația? Eu am mai multe.

În locul cafelei îmi beau zilnic cana cu cacao și o lingură  de miere și  privesc în  zarea tinereții noastre. Așa-i  Mărie! Parcă împreună am tras la jugul dezvoltarii chimiei româneșți,  azi dispărută total. 

Mai jos dau un articol interesant despre cacao.

Afară natura se pregătește  de ploaia mult așteptată.  Sper sa nu avem parte de grindină. În zona Dragașanilor, am auzit că peste o oră  a bătut grindina. Praf a făcut culturile agricole. Isărescu  n-a mai avut timp să lanseze rachetele anti-grindină. Și  domeniile lui de viță de vie au fost grav afectate. Nu-i bai : - Are balta pește! Pensioară, pensioară, salariu, salariu, bonusuri, bonusuri, venituri, venituri din cramele si viile sale de nabab. Asta-i tarișoara noastră, capitalistă!

Iar o să  mă  înjure, unii!

Să  auzim numai de bine!




Cat de real este acest articol, Doamne! 

Adaug ceva despre care am mai scris.

La Rafinărie am participat la dezafectare, imediat  dupa explozie, cu o bună  parte din oamenii din schimbul de lucru de la instalația Cianuril I. Peste 80 de colegi m-au însoțit.  Cele trei instalații dărâmate de explozie, aratau ca după un atac nuclear. Unul din colegii mei era șeful unueia din instalații explodate.  Deși la plecarea din schimbul I a scris negru pe alb în caietul de tură  că sunt probleme mari la o supapă de presiune pe unde se evacuau gaze inflamabile și a informat verbal conducerea combinatului despre acest lucru a fost închis și judecat ca principal autor al exploziei. A fost condamnat 8 ani la închisoare. Caietul de tură fusese făcut dispărut. Proba nevinovăție era în  neant. Acesta era fața hâdă a comunismul. La dracu!


Apă caldă cu cacao – mai eficientă decât orice medicament

Cacaua este cea mai bogată sursă de antioxidanți polifenoli, cu efecte cardioprotectoare senzaționale. Acum câteva mii de ani, când cacaua a fost “domesticită” pentru prima dată, oamenii o consumau în băuturi simple, neîndulcite, preparate cu apă.
Ciocolata neagră este la momentul actual cel mai sănătos “dulce” pe care nutriționiștii ni-l recomandă, referindu-se la acele sortimente cu un conținut de cacao de peste 70%. Cu toate acestea, astfel de produse au un adaos de zahăr și calorii care ne împiedică să ne bucurăm pe deplin de beneficiile pe care cacaua le are asupra sănătății noastre.

Cacao caldă – rețetă

Se pare că locuitorii din Guatemala au descoperit o metodă simplă și eficientă de a savura la maxim proprietățile terapeutice ale pudrei de cacao. Aceștia beau “cacao caldă”, preparată cu apă fierbinte. Fără lapte, fără zahăr.

Ingrediente necesare:

• 2 linguri de cacao
• 1 cană de apă fierbinte
Ingrediente opționale:
• ½ linguriță de scorțișoară
• 2 lingurițe de zahăr brun sau miere
• 1 lingură de lichior

Mod de preparare:

Puneți pulberea de cacao (zahărul, mierea și scorțișoara, dacă folosiți) într-o cană. Turnați puțină apă rece, și amestecați cu o linguriță, pentru când ingredientele să se omogenizeze și să se transforme într-o pastă. Turnați peste ele apa fierbinte, și amestecați. Beți această cacao caldă dimineața, în loc de cafea. Dacă nu puteți
renunța la cafea, beți cacaua caldă mai târziu, până în ora 14. Puteți înlocui cacaua cu carob (pudră de roșcove). Este la fel de bogată în antioxidanți. Se găsește la magazinele naturiste.

Beneficii

Cacaua este una din numeroasele miracole ale naturii. Este considerată titanul tuturor superalimentelor nou cercetate de oamenii de știință.
Unii spun că după apă, cacaua este cea mai sănătoasă substanță pe care o putem ingera.
Cacaua conține peste 700 de compuși cunoscuți, în special antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși pe care plantele le fabrică pentru a preveni distrugerea prematură a propriilor celule, cauzată de expunerea la căldură, lumină, aer, umiditate și timp. În corpul nostru, mulți din acești compuși previn deteriorarea celulelor, îmbătrânirea prematură și bolile.

Pudră de Cacao

Pulberea de cacao este foarte bogată în polifenoli, un grup de antioxidanți protectori, regăsiți de asemenea în vinul roșu și în ceaiul verde: antociani, izoflavone, flavonoide, flavonoli și flavone. Aceștia au o influență benefică îndeosebi asupra sistemului cardiovascular.
– reduc riscul de infarct și atac vascular
cerebral
– scad tensiunea arterială și combat
hipertensiunea arterială
– scad colesterolul
– relaxează vasele de sânge
– subțiază sângele
– împiedică formarea de cheaguri
Un interes aparte al cercetătorilor s-a axat asupra flavonolilor din cacao: flavan-3-oli, catechine, epicatechine și proantocianidine.
Acești compuși naturali nu doar protejează celulele corpului de distrugerea prematură, ci reduc și riscul de boli mortale.
Polifenolii din cacao își exercită efectul cardioprotector în două feluri: reduc oxidarea colesterolului “rău” (principalul factor al bolilor coronariene – infarctul și atacul vascular cerebral), și previn ateroscleroza. Cacaua are de asemenea un efect anti-coagulant asemănător aspirinei.
Chiar și o cantitate mică de cacao poate reduce colesterolul din sânge și tensiunea arterială.
Consumul regulat de cacao s-a dovedit util în îmbunătățirea funcției generale a venelor și arterelor.
Cacaua caldă este de asemenea un tonic foarte bun pentru psihic: alungă depresia și îmbunătățește considerabil dispoziția.
Alte alimente bogate în antioxidanți care protejează sistemul cardiovascular sunt: ceapa, merele, ceaiul verde și vinul roșu.

Sursa: http://www.secretulcunoasterii.ro/apa-calda-cucacao-mai-eficienta-decat-orice-medicament/

Mugurii viitoarei societăți  capitaliste adevărate:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iată bogăția mea!