De abia am scos de la cuptor o jimblă proaspătă. Cu mirosul ei plăcut a umplut toată casa. De ani de zile folosesc aceeași rețetă, simplă, ca la mama acasă:
- 1000 g. făină,
- un pliculeț drojdie uscată, 10 g.,
- o linguriță sare grunjoasă,
- o linguriță zahăr,
- 3 linguri ulei de măsline, (poate fi și de floarea soarelui),
- 450- 480 ml apă călduță.
Toate incredientele se adaugă într-un lighean.
Se frământă 10 minute.
Aluatul se lasă la dospit 1 oră, acoperit cu un prosop curat.
După dospire se refrămantă.
Se poate porționa aluatul în trei, două bucăți sau se lasă neporționat ca în imagine.
Porțiile se pun în tava cuptorului.
Temperatura de coacere cca 180 ° C.
Timp de coacere cca 50 minute.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu