sâmbătă, 2 decembrie 2023

Ziua Națională


 

Radule, l-am votat de două ori, fi-mi-ar prostia din cap...

S-or fi deșteptat românii?



Cine va urca pe covorul roșu cu voie de la POARTĂ?




Nu-i nimic. Totul trece ca apa pe Dunăre!
În  2024 o să  fim fericiți. O să  avem o pleiadă de prezindițiabili. Eu pe cine voi alege, sfătuiți-mă:

Eroul de la Nasiriah;


Dopatul cu bacalaureatul luat la 30 de ani;


Șoșocara;


Un aurist putere;


sau de ce nu:


"Prostovanul"   care-și  zice și "Recrutatul";



Aud că prin târg umblă  zvonul că și  altă proamer...cantilistă ar vrea să ne slujească/slugărească:


Mămăița de la Moldova?

Vă  rog completați Dumneavoastră lista că pe mine mă doare capul.


O zi frumoasă,  dragii mei compatri...oți!

Un rus nebun și un supus european. ROMÂNIA.....




Bogătașii lumii, săracii la minte

vineri, 1 decembrie 2023

La mulți ani, române!





Ne-am răspândit ca potârnichile!





Ce frumoși sunteți!

Românii  noștri  din Diaspora. Mi se strânge sufletul. 

Urmăriți site-ul:




Demnitate




Trec anii!



Artrita. Atenție, Atenție, Atenție !

Cinci alimente cu efect inflamator pe care să le eviți dacă ai artrită sau risc de artrită

Deși nu se cunoaște niciun leac pentru artrită, simplele schimbări în alimentație pot reduce simptomele acestei boli, cum ar fi durerile articulare sau umflăturile și pot reduce riscul de a dezvolta forme de artrită, potrivit Deseret News.

Dulciurile procesate și mâncarea fastfood ar trebui evitate. FOTO Shutterstock

Artrita este o afecțiune inflamatorie cronică care afectează articulațiile. Denumirea provine din cuvântul grecesc „arthron", care înseamnă articulație și  sufixul „-itis", care înseamnă inflamație.

Artrita poate afecta practic orice articulație din corpul uman, dar, de obicei, vizează genunchii, șoldurile, coloana vertebrală și degetele. Probabilitatea de a dezvolta artrita crește pe măsura înaintării în vârstă și afectează în mod disproporționat femeile.

Nu există leac pentru artrită, dar evitarea unor alimente inflamatorii ar putea reduce simptomele.

Carnea de vită, de porc, de miel și de vițel poate crește inflamația, așa cum sugerează cercetările, ducând la înrăutățirea simptomelor artritei.

„Carnea roșie este mai bogată în grăsimi - în special grăsimi saturate - decât carnea albă și proteinele pe bază de plante. Studiile au asociat consumul de carne roșie cu niveluri crescute de inflamație, ceea ce poate agrava umflarea articulațiilor și simptomele artritei", informează Verywell Health.

Dietele pe bază de alimente de origine vegetală ar putea reduce durerea la persoanele cu artrită.

De asemenea, un studiu din 2021 publicat în Nutrition Journal a constatat o asociere între consumul ridicat de carne procesată și riscul de a dezvolta artrită reumatoidă, în comparație cu dietele pe bază de pește și pasăre.

Evitarea glutenului ar putea fi ajuta în reducerea inflamației articulare.

„O mulțime de oameni fac o dietă de eliminare a glutenului și cred că articulațiile lor se simt mai bine... Nu înseamnă neapărat că au boala celiacă, dar ar putea avea o sensibilitate la gluten", a declarat pentru Women's Health Dr. Sonali Khandelwal, MD, reumatolog la Rush University Medical Center.

Excesul de sodiu poate crește riscul dezvoltării de boli autoimune, cum ar fi artrita inflamatorie, potrivit unui studiu din 2017.

„Corpul tău are nevoie de sodiul din sare pentru multe funcții, dar consumul în exces (care este obișnuit) poate fi problematic. Cercetările au asociat consumul ridicat de sare cu o inflamație mai mare și un risc crescut de a dezvolta artrită reumatoidă", potrivit Verywell Health.

Consumul de zaharuri adăugate - care se găsesc în sucuri, dulciuri, produse de patiserie și deserturi lactate - poate agrava simptomele artritei, arată cercetările.

„Consumul de zahăr în exces determină organismul să producă mai multe citokine, care sunt proteine inflamatorii", relatează Medical News Today. 

Persoanele care consumă frecvent băuturi îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile sau băuturile energizante, pot fi mai predispuse să aibă artrită.

Alimentele ultraprocesate - mâncarea de tip fast-food, cerealele pentru micul dejun și produsele de patiserie - tind să fie bogate în elemente cu potențial inflamator, potrivit Healthline.

Potrivit unui studiu din 2018, consumul frecvent de alimente foarte procesate este adesea asociat cu obezitatea și rezistența crescută la insulină, ambele putând declanșa artrita.

Domnilor Cîțoizi, doamna nu este singura care atrăgea atenția asupra genocidului cu vaccinul. Ascultati cu atenție!


Am fost internat la spitalul Dr. Balș, infectat într-o fază gravă cu făcătura de COVID-19. Datorită familiei mele am acceptat să mă internez. Doi ani și jumătate am pătimit din caza efectelor adverse ale acestui virus. La  prima vizită, când eram pe patul de spital, a fost Dr. Marinescu, prezent pe canalele TV. I-am spus, clar și răspicat, că nu m-am vaccinat și nu mă voi vaccina niciodata cu surogatele , așa zise vaccinuri anti COVID 19. Doresc ca toți bandiții și hoții care au obligat populația României să se vaccineze să plătească pe măsura răului făcut. Au obligat și copiii să se vaccineze. Nenorociții!

 

Iată bogăția mea!