luni, 7 august 2023

Dimineața consum un castravete pe stomacul gol. De ce?

Avantajele consumului de castravete pe stomacul gol

Pe lângă aroma sa excelentă, castravetele oferă o cantitate mare de substanțe nutritive necesare pentru menținerea sănătății. Are o cantitate mare de vitamine, minerale și apă. Fiind bogate în apă și fibre, dar sărace în calorii, castraveții se mulțumesc și se reîmprospătează, evitând astfel consumul de alimente dăunătoare, cum ar fi înghețata.

misterele

Acestea conțin un flavonol antiinflamator numit fisetin care, aparent, îmbunătățește memoria și vă protejează celulele nervoase de deteriorarea asociată cu vârsta, indică portalul „Ayuno.es”.

Consumul de castravete ajută la inhibarea enzimelor inflamatorii, ajutând astfel la ameliorarea simptomelor bolilor inflamatorii, cum ar fi acneea sau artrita. Aceste enzime sunt responsabile pentru faptul că asociem castravetele cu multiple beneficii pentru piele. Ei spun că plasarea unei felii de castravete timp de câteva secunde pe palat ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare.

Datorită vitaminelor sale B, despre care se știe că reduc simptomele dăunătoare ale stresului. Deja știi ! O salată bună de castraveți în zilele aglomerate poate fi soluția. Deși castraveții conțin cea mai mare cantitate de vitamine pe care organismul uman le necesită pe zi. Vitaminele A, B și C susțin sistemul imunitar și furnizează energie. Pentru ca efectul castravetelui să fie mai eficient, acesta poate fi combinat cu spanac și morcov într-un suc bogat; dar fără a scoate scoarța, deoarece conține 12% din vitamina C pe care trebuie să o consumăm zilnic.

Potasiul, magneziul și siliciul sunt minerale conținute abundent în castraveți. Funcția sa principală este de a tonifica, netezi și în general îmbunătăți aspectul pielii, relatează ziarul „Știri SPD”.

Cu toate acestea, unii dintre compușii săi, cum ar fi secoisolariciresinol, lariciresinol și pinoresinol, sunt trei lignani conținuți în castraveți, care sunt strâns legați de prevenirea diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân. ovar, prostată și uter. Iar sucul de castraveți conține un hormon necesar pentru ca celulele pancreasului să producă insulină, un hormon benefic pentru pacienții cu diabet. Cercetătorii au descoperit că sterolii, un compus chimic găsit în castraveți, sunt capabili să scadă nivelul colesterolului. Potasiul, magneziul și fibrele din castraveți ajută, de asemenea, la reglarea tensiunii arteriale.


Xxx

Castraveții trebuie consumați în special vara, atunci când organismul nostru are nevoie de mai multă hidratare. Îi poți adăuga în salate, în sucuri și smoothie-uri, dar îi poți mânca și pe post de gustare, sub formă de bastonașe peste care adaugi 2-3 picături de lămâie.

Bogat în fibre, castravetele reglează digestia și te poate scăpa de arsurile la stomac. Substanțele din compoziția sa pot alcaliniza mediul din stomac, făcându-l mai puțin acid și reducând simptomele gastritei sau ulcerului gastric. În plus, castraveții pot trata și constipația, dacă sunt consumați regulat cruzi sau sub formă de suc.

Castraveții echilibrează nivelul glicemiei și stimulează producția de insulină. Au un efect moderat și asupra tensiunii arteriale, pe care o pot menține în limite normale. Nu în ultimul rând, castravetele are și efect antiseptic, în special pentru cavitatea bucală și tractul digestiv, unde elimină bacteriile dăunătoare. Dacă ați mâncat ceapă sau usturoi, puteți ronțăi batonase de  castravete,  fiindcă va elimina parțial mirosul neplăcut.

O veste care s-ar putea să vă bucure este că un consum regulat de castraveți vă poate ajuta să slăbiți. Cruzi, murați sau sub formă de suc, vă vor tăia pofta de mâncare, vă vor hidrata și vor încuraja activitatea metabolică de ardere a grăsimilor.

Xxx

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iată bogăția mea!