
Potrivit unui articol publicat în revista „Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine”, frunzele de smochin conțin compuși fenolici, acizi organici și substanțe volatile, care conferă efecte hipoglicemice, antioxidante, antiinflamatorii, hipolipemice și antimicrobiene.
Acest tip de ceai este benefic şi în cazul persoanelor hipertensive şi a celor care au probleme cardiovasculare. De altfel, experții în medicină naturopată recomandă ceaiul din frunze de smochin pentru reglarea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Totodată, aceștia sunt de părere că ceaiul din frunze de smochin ajută la creșterea colesterolului bun din sânge, HDL, potrivit specialiştilor citaţi de revistamedicinas.ro.
Atât smochinele, cât și ceaiul din frunze de smochin sunt recunoscute pentru proprietățile laxative. Astfel, specialiștii în nutriție recomandă persoanelor care se confruntă cu probleme digestive ceaiul din frunze de smochin. Ajută la combaterea constipației, dar și la stimularea digestiei.
În plus, frunzele din smochin conțin compuși recunoscuți pentru proprietățile antibacteriene. Astfel, acestea pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta infecții, în timp ce extractul din frunze de smochin este responsabil de inhibarea dezvoltării bacteriilor orale.
De altfel, frunzele proaspete sunt aplicate pe furuncule și negi. Conțin suc de lapte, pe baza căruia se creează unguente speciale. Ele ameliorează inflamația, mâncărimea pielii. Puteți aplica aceste frunze pentru vitiligo, direct pe pete.
Mod de preparare a ceaiului din frunze de smochin
Pentru a prepara acest tip de ceai este nevoie de 500 ml de apă şi de două linguri de frunze uscate de smochin.
Într-un ibric, pune apa la fiert și las-o până când dă în clocot. Ulterior, redu focul și adaugă frunzele. Lasă-le să fiarbă pentru cinci minute. Apoi se stinge focul, se lasă ceaiul să se răcească şi se strecoară. Consumă două cești pe zi, însă fără a adăuga zahăr, miere ori alți îndulcitori.
Beneficii multiple pentru sănătate ale ceaiului din frunze de smochin
– ajută la scăderea în greutate
– normalizeaztă nivelul glicemiei
– stabilizează tensiunea arterială
– vindecă anemia
– balsam pentru stomac
– previne constipaţia
– îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi a vaselor de sânge
– tratează herpesului
Azi 12 septembrie mai adaug ceva interesant:
La figue :
Les figues appartiennent à la famille des mûriers, connue scientifiquement sous le nom de Moraceae. Elles ont un goût sucré et une gamme d’éléments nutritifs.Elle peut être mangée fraîche ou séchée.Elle peut être ajoutée aux bonbons et à diverses recettes de salades et de plats de légumes, tandis que les figues sont utilisées dans la préparation de sauces et de jus de fruits. Ce fruit est très populaire dans le monde entier, la saison des figues fraîches va de juillet à septembre, tandis que les figues sèches sont disponibles toute l’année.
Les bienfaits des feuilles de figuier :
Le figuier est largement répandu dans les pays tropicaux et subtropicaux et se caractérise par ses grandes feuilles de forme distinctive.Bien qu’il soit considéré comme comestible, il est utilisé dans très peu de recettes.Il est souvent utilisé comme aromatisant des aliments en emballant des légumes et du riz. Ces documents contiennent un ensemble d’avantages pour la santé du corps humain, mais ils ont besoin d’études supplémentaires et de preuves scientifiques pour prouver leur efficacité. Voici certains de ces avantages:
- Il a des propriétés anti-hyper-glycémiques, il réduit les besoins en insuline de l’organisme, ce qui le rend idéal pour les diabétiques en général et les diabétiques de type 1 en particulier. Des tests sanguins du tout.
- Aide à réduire les taux de triglycérides dans le sang, car une graisse corporelle élevée peut augmenter le risque d’obésité et de maladie cardiaque.
- Les feuilles de vigne bouillies peuvent atténuer les symptômes de la bronchite.
- Il peut aider à soulager les symptômes des ulcères en mâchant et en avalant quotidiennement deux feuilles de figuier.
- Le thé à la feuille de figue est utile pour les problèmes cardiovasculaires et hypertensifs, et le thé à la feuille de figue peut être préparé en faisant bouillir les feuilles dans de l’eau pendant environ 15 minutes.
- Les feuilles de figuier sont utilisées pour traiter diverses maladies, telles qu’un taux de cholestérol élevé, l’eczéma, le psoriasis et le vitiligo.
- Les feuilles de figuier aident à réduire le niveau d’enzymes hépatiques qui augmentent pendant la cirrhose et d’autres maladies du foie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu