miercuri, 7 septembrie 2022

Gogoși pufoase



Rețetă de gogoși pufoase de la Sorin Bontea


Secretul pentru cele mai bune gogoși


Dacă ai poftă de ceva dulce, dar totuși nu ai chef să te duci până la cofetărie sau magazin, încearcă să prepari această rețetă de gogoși. Chef Sorin Bontea ne învață cum să preparăm cele mai pufoase gogoși. Urmând cu atenție această rețetă, nu vei mai da greș niciodată la acest capitol. Iată care sunt ingredientele necesare și secretul pentru gogoși mereu pufoase și moi.


Ingrediente


două ouă


100 g de zahăr


80 g de unt topit


coajă de lămâie rasă și uscată


coajă de portocală


11 g de drojdie


un vârf de linguriță de sare


esență de vanilie sau extract


250 de ml de lapte


Mod de preparare


Pentru un aluat perfect de gogoși, Chef Sorin Bontea folosește un malaxor planetar. Se poate face aluatul și manual, dacă nu un așa dispozitiv acasă. Pentru început, se adaugă în malaxor laptele călduț, zahărul, drojdia, coaja de portocală și cea de lămâie. Se amestecă totul cu telul și se lasă de-o parte timp de 10-15 minute. După cele 10-15 minute se adaugă sarea, extractul de vanilie, untul topit, ouăle și se mixează. La final, se adaugă făina și se reia mixajul, iar dacă mai este nevoie, se mai adaugă puțină făină.


Secretul pentru gogoși pufoase


Pentru ca gogoșile să fie mereu pufoase, după ce ați terminat de mixat cu planetara, se mai pune puțin ulei și se frământă manual. După asta, Chef Sorin Bontea lasă aluatul la dospit timp de oră. Apoi le taie rotunde cu paharul și le mai lasă la crescut încă 30 de minute. La final, gogoșile se prăjesc în ulei încins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iată bogăția mea!