miercuri, 2 iulie 2025

URSULA s-a udat la chiloți!

 Un doctor, pe bune, la Sorbona, dacă nu mă înseală memoria, vrea să  de cu Ursula de pământ.

Ăsta,  Da, un viitor om de stat în România!




Moțiunea de cenzură inițiată de un eurodeputat AUR contra Ursulei von der Leyen se dezbate săptămâna viitoare. Teoretic, poate forța demisia Comisiei Europene

Moțiunea de cenzură inițiată de eurodeputatul român Gheorghe Piperea (AUR) contra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va dezbate săptămâna viitoare.

Europarlamentarul Gheorghe Piperea a anunțat această etapă procedurală printr-un mesaj postat pe Facebook, în seara de 2 iulie 2025.

"Moțiunea de cenzură contra Ursulei von der Leyen a trecut de filtrul Conferinței Președinților (COP). Se va dezbate luni, se va vota joi, în sesiunea plenară de la Strasbourg. Semifinala s-a terminat, acum urmează finala. Am făcut un pic de istorie. Presiunile nu mai contează. Mulțumesc celor 78 de europarlamentari (plus moi) care au semnat moțiunea, dar mai ales colegilor români (toți suveraniștii, 7 de toți, plus moi) și delegației poloneze. Mulțumesc echipei de la Bruxelles, care a făcut o muncă grea și obositoare, dar „calificarea în finală" face să fi meritat efortul", a precizat avocatul eurodeputat Gheorghe Piperea.

Cu câteva zile înainte, la data de 30 iunie, grupul de europarlamentari AUR anunțase că Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, "face presiuni directe și indirecte" pentru ca europarlamentarul Gheorghe Piperea să-și retragă moțiunea de cenzură depusă împotriva ei. "Moțiunea e democratică, e legală și e justificată. Dar tocmai de aceea sperie. Ursula e stupefiată: cum de a îndrăznit cineva din România, o țară pe care o credea obedientă și tăcută, să pună sub semnul întrebării domnia netransparentă a Comisiei Europene? Nu ne temem și suntem hotărâți să mergem cu moțiunea la vot!", anunța grupul de eurodeputați AUR.

În Parlamentul European, grupul AUR este afiliat grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). Potrivit site-ului Focus.de, textul moțiunii, scris pe două pagini, aduce câteva acuzații Comisiei Europene, inclusiv de lipsă de transparență, de abuzuri și de proastă gestionare a crizei Covid. Moțiunea de cenzură avea nevoie de susținerea unei zecimi dintre membrii Parlamentului European, adică de cel puțin 72 de semnături, pentru a fi luată în dezbatere și supusă la vot în sesiunea plenară de săptămâna viitoare de la Strasbourg.

Dacă moțiunea ar fi aprobată de Parlamentul European, Comisia Europeană ar trebui să demisioneze complet, adică și președinta von der Leyen, și cei 26 de comisari europeni. O astfel de evoluție este însă improbabilă, întrucât ar necesita două treimi dintre voturile exprimate, ceea ce ar corespunde unei majorități din cele 720 de mandate din Parlamentul European.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Piperea

De urmărit și moțiunea de cenzura din Parlamentul României de mâine07.07.2025!