marți, 11 iulie 2023

Nu mai dați crezare farsorilor din domeniul bolilor de nutriție!

OMS a tras un semnal de alarmă, prin faptul că 18 milioane de oameni au murit într-un an din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând 32% din toate decesele la nivel mondial. Acum, un nou studiu realizat pe aproximativ 250.000 de oameni de către Universitatea McMaster din Statele Unite, arată că un consum insuficient din 6 alimente cheie este asociat cu un risc crescut de boli de inimă și o mortalitate prematură ridicată.

Consumul de fructe, legume, leguminoase, nuci, pește și produse lactate cu grăsime integrală este cheia pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare (BCV), inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral, potrivit Daily Mail.

Studiul a mai constatat că o dietă sănătoasă poate fi realizată în diferite moduri, cum ar fi includerea unor cantități moderate de cereale integrale sau carne neprocesată.

Top cine mănâncă cel mai mult din lume. Surpriza la calorii România, peste Marea Britanie, Franța și Rusia. Dar SUA, Germania, Italia

Cercetătorii au numit lactatele integrale ca fiind unul dintre cele șase alimente care sunt „cheie” pentru reducerea riscului de atacuri de cord și accident vascular cerebral. Peștele, nucile, leguminoasele și legumele au fost, de asemenea, enumerate în urma unei analize majore care a implicat aproape 250.000 de persoane.

În ciuda faptului că a fost legată de cancer și probleme de inimă în ultimii ani, se spune că carnea roșie constituie o dietă sănătoasă atâta timp cât este consumată cu „moderație”.

Studiul, care a apărut în revista European Heart Journal pe 6 iulie 2023, subliniază importanța unei diete sănătoase, numită PURE, care conține trei până la patru porții săptămânale de leguminoase, șapte porții de nuci, două până la trei porții de pește și 14 porții de lactate bogate în grăsimi - inclusiv lapte, iaurt sau brânză.

Pot fi consumate și „cantități moderate” – sau o porție pe zi – de cereale integrale și carne neprocesată, au spus cercetătorii. Aceasta ar putea include o felie de pâine, o jumătate de cană de orez fiert, orz sau quinoa și aproximativ trei uncii (85 g) de carne roșie sau de pasăre gătită.

Autorul principal al studiului, dr. Andrew Mente, a spus: „Mâncărurile cu conținut scăzut de grăsimi au ocupat centrul atenției publicului, industriei alimentare și factorilor de decizie, cu etichetele nutriționale concentrate pe reducerea grăsimilor și grăsimilor saturate.

Avertizare urgentă a medicilor, speriați de creșterea cazurilor cu 195%: Nivel record atins de o boală Acest text a fost copiat de pe Ziare.com 


Avertizare urgentă a medicilor, speriați de creșterea cazurilor cu 195%: Nivel record atins de o boală


Extrase din Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iată bogăția mea!